Kuvars

Geçmişten bu yana metafizik anlamda gücün ve kuvvetin bir simgesi olarak kabul edilmiştir. Genel bir ad olarak kullanılan kuvars taşı çok sayıda çeşide sahiptir. Günümüzde sanayiden alternatif tıbba kadar pek çok alanda kullanılır. Takı dünyasında da yaydığı enerji nedeniyle kullanımı oldukça yaygındır. Kuvars taşı kolye taşıyan kişilerde, fiziksel ve kimyasal özellikleri sebebiyle ruh sağlığına oldukça iyi gelmektedir. Meditasyon uygulamalarında da sıkça kullanılır.
Kuvars Taşı Çeşitleri
Kuvars, “iri kristalli” ve “kriptokristalen” olarak iki gruba ayrılır. Bu gruplar kendi içinde çeşitlere ayrılır. İri kristalli kuvars çeşitleri: Süt kuvars (beyaz), ametist (mor), mavi kuvars, pembe kuvars, multi kuvars şeklinde iken mikro kristalli kuvars çeşitleri, Kalsedon (kalseduan), agat, oniks, akik, çökmetaşı, sard tripoli, karnelian, krizopras, heliotrop, plazmapras, jasp, flint, çört, novakulit isimleriyle adlandırılırlar.
Kuvars Taşlarının Bazı Faydaları
Beyin fonksiyonlarını uyararak, duygusal dengeyi sağlar.
Pozitif enerjiyi depolar ve kuvvetlendirerek ortama yayar.
Zihinsel formları düzenler.
Bedeni zinde tutar, güç ve canlılık verir.
Öfke, korku, suçluluk ve kıskançlık gibi olumsuz durumlardan korur.
Kuvars taşları bulunduğu ortamdaki negatif enerjiyi ve elektronik cihazların yaydığı radyasyonu yok eder.
Kuvars Taşı Nerede Bulunur?
Kuvars rezervlerinin en bol bulunduğu ülke Brezilya’dır. Bunu, Çin, Hindistan, ABD, Angola, Namibya takip eder. Kuvarsın en çok üretildiği ülkeler ise, Japonya, Çin ve Rusya’dır.
Türkiye’deki genellikle fay çatlaklarında kuvars rezervleri mevcuttur. Kuvars minerali yatakları bulunan iller: Antalya, Zonguldak, Kastamonu’du